– med bokstäverna som verktyg!

Fakta om Skrapkrysslotten

Skrap-Kryss är spännande lott från Svenska Spel som verkligen drar ut på spänningen. Du skrapar fram bokstäver som du markerar i korsordet och får så småningom fram hela ord. Du kan skrapa med fingrarna eller med ett litet verktyg, t ex en enkrona. Du kan också skrapa din lott direkt på nätet med hjälp av musen eller annat pekverktyg till datorn.  Det roliga med lotten är att nöjet varar lite längre än till exempel en Trisslott. Det tar lite tid att skrapa fram orden och lotten är på så sätt ett trivsamt och spännande tidsfördriv. Med den här lotten kan du kryssa dig fram emot miljonerna. Du kan nämligen skrapa fram en hel miljon kronor på en skraplott. Svenska Spel erbjuder flera olika skraplotter, kanske blir Skrapkryss din nya favorit?

Skrapa en fysisk lott!

På Svenska Spels lott Skrap-Kryss kan du vinna upp till 1 000 000 kr direkt på skrapet. Du kan antingen köpa en fysisk lott i en butik eller köpa en lott digitalt. Lotten kostar 30 kr och den lägsta vinsten är också 30 kr. Vinstchans är 1 på 3,3 lotter, vilket är relativt högt. För att skrapa lotten börjar du med att skrapa fram bokstäverna överst på lotten. Om den första du får fram är till exempel ett F så ska du då skrapa alla F som du hittar i korsordet. Målet är att få fram hela ord och lyckas du med tre eller fler helt skrapade ord i kordsordet så vinner du! Tänk på att orden kan ligga både lodrätt och vågrätt i ditt kryss.

Skrapa online! 

Det är inte mycket svårare att skrapa Skrapkrysslotten online – tvärtom. Det enda du behöver göra är att gå in på Svenska spels hemsida och skapa ett medlemskonto. Sedan är det bara att skrapa loss! Vill du först prova på om lotten verkligen är något för dig så kan du enkelt spela en demolott utan insats eller vinst och utan att behöva medlemskap. Spelet går till precis som om du köpte en riktig lott men är bara till för att du ska kunna bekanta dig med spelet gratis. Så här spelar du Skrap-Kryss digitalt: Klicka på ikonen ”dina bokstäver”. Klicka sedan på den motsvarande bokstaven i korsordflätan. Om du får fram bokstaven ”S” så ska samtliga” S” som förekommer i korsordet markeras. Orden förekommer såväl lodrätt som vågrätt. Om du får 3 eller flera helt markerade ord så har du vunnit. Grattis!