– med bokstäverna som verktyg!

Skraplottens historia

Skrap-Kryss må vara en ny lott, men skraplotter har faktiskt funnits sedan mitten av 1970-talet. En amerikansk datavetare låg bakom lottens uppkomst. De första skraplotterna var manuellt tillverkade och utgavs i få serier. När datorerna sedan tog över utvecklingen kunde serienumren öka och allt fler lotter produceras. De första skraplotterna erbjöd inte så mycket variation; det krävdes alltid att du skrapade fram tre lika stora belopp för at vinna.

Med spelmarknadens boom på internet har fler varianter utvecklats och man kan nu vinna på olika sätt med hjälp av symboler, koder och öppna fält. Den första skraplotten i Sverige var den klassiska Trisslotten utgiven av Svenska Spel, den blev ganska snart en succé och följdes av fler skraplotter från det statliga företaget. Skraplottens popularitet hänger samman med ett lågt pris, en spännande produkt och möjlighet till stora vinster. Den är vidare mycket lättillgänglig och kan köpas hos spelombud, butiker och på nätet.

Skraplotten har med åren blivit en uppskatta födelsedagspresent eller julklapp för många människor runt om i vårt land. Vi drömmar ju alla om den stora vinsten.